Lapte de pasare

de diana_k in Prajituri, 16 Ian 2013 | 76157 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1l lapte,
  • 6 oua,
  • 2 linguri faina sau amidon,
  • 15 linguri zahar,
  • un plic zahar vanilat,
  • esenta de rom.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

Se opresc 2-3 linguri de lapte rece pentru crema de galbenusuri si restul de laptele se pune la fiert.

Albusurile se bat spuma cu 10 linguri de zahar si zaharul vanilat pana spuma se intareste.

Cand laptele a fiert se da focul la mic si cu ajutorul unei linguri mari se i-au 3-4 galuste de albus si se pun in lapte. Se lasa 2 minute pana cand isi maresc volumul si atunci cu atentie, sa nu se sparga, se intorc pe partea cealalta. Se lasa inca 2 minute, apoi se scot cu lingura cu gauri si se pun intr-o  strecuratoare mare. Dupa ce s-a  scurs laptele din galuste le mutam intr-un castron incapator.

Crema de galbenusuri:

Galbenusurile se amesteca bine cu 2 linguri de faina sau amidon , cu 4 linguri de zahar si laptele rece. Se toarna in laptele caldut si se amesteca repede sa nu se fac cocoloase. Se lasa pe foc pana se leaga o crema grosa ca o smantana. Se pune esenta de rom.

Pentru servire se pune crema de galbenusuri in farfurie si peste 2-3 galuste de albusuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (22)

Cris2711 1

22.01.2013, 20:57

as papa si eu o portie

Bon_Jovi 1

14.09.2013, 23:18

Desertul asta imi aduce aminte de copilarie... E grozav

babi5 1

08.11.2013, 14:46

Bun tare desertul copilariei mele

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura lapte de pasare cu capsuni